Tuula ”Haxu” Hakkarainen syntyi v. 1960 Helsingissä ja kasvoi Hämeenkoskella
kasvattilapsena Kunnaksen perheessä, jonne hänet otettiin lastenkodista.
Isompia sisaruksia oli kuusi ja ikäeroa seuraavaksi vanhempaan kahdeksan vuotta.
Koko perhe harrasti musiikkia, lauloi ja soitti yhdessä erityisesti juhlapyhinä.

Tuula sai ensimmäisen kitaransa 5-vuotiaana ja pääsi esiintymään jo pienenä. Hän kehitteli jo lapsuudessa pieniä laulunrallatuksia, ja naapurin Markulta ostettu kelanauhuri sai toimia ensimmäisenä ”kotistudiona”. Sen jälkeen kitara onkin kulkenut trubaduurin matkassa mukana kaikkialla. Vakava urheiluharrastus (keihäänheitto, pöytätennis ja lentopallo) sai jäädä kakkoseksi ja Tuula voisikin kantaa paitaa, jossa lukee: musiikki pelasti minut urheilulta.

15-vuotiaana Tuula lähti Säämingin kristilliseen opistoon opiskelemaan musiikkia ja peruskouluaineita. 19-vuotiaana hän siirtyi Savonlinnan ja Säämingin seurakuntayhtymään vt. nuorisokanttoriksi ja palveli sen jälkeen mm. Leppävirran ja Lapin (Tl) seurakunnissa kanttorina. Myöhemmin hän on toiminut Harjavallassa seurakunnan nuoriso-ohjaajana sekä peruskoulun musiikin ja uskonnon opettajana.

Tuula on johtanut useita kuoroja, joista voisi mainita Eurajoen naiskuoron (1981-1983, 1986-1987) ja Khoros-kuoron (1981-1995). Tuula on myös säveltänyt ja sovittanut kymmeniä hengellisiä lauluja, joista osa on päätynyt jopa Siionin kanteleeseen. Sanoittamisen hän jättää mielellään muiden huoleksi; merkittävimpiä yhteistyökumppaneita ovat olleet Tuula Torikka, Seppo Laakso ja Seija Pyykkönen.

Varhaislapsuuden tarjoamista heikoista eväistä huolimatta Tuula on saanut elämänsä varrella kokea turvallisia ihmissuhteita sekä Jumalan hyvyyttä ja johdatusta. Hän on saanut sydämelleen kutsumuksen kohdata poljettu ihminen ja rohkaista tätä laulun sekä oman elämänsä todistuksen kautta; kulkea kappale matkaa särjetyn ja oman elämänsä kanssa hukassa olevan rinnalla. Syksyllä 2005 Tuula on siirtymässä pyörien päälle kokopäiväseksi Jumalan sanansaattajaksi kitara matkakumppaninaan.